مالیات شرکت‌های ایرانی خارج از کشور

شرکت های مقیم خارج از ایران مشمول مالیات می‌شوند

امتیاز دهید!

مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی و موسسات مقیم خارج

شرکت های ایرانی که در خارج از ایران مشغول فعالیت هستند، مثل شرکت هایی که در ایران مشغول فعالیت هستند مشمول مالیات می‌شوند.

ولی اگر در ایران سهام خریداری کنند سهام دار هستند، نه شرکت خارجی، حالا ما در این مقاله قصد داریم در مورد مالیات های اشخاص و موسسات حقوقی که مقیم خارج هستند ولی در ایران ثبت شده اند، مشمول چند درصد مالیات می‌شوند؟

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی چند درصد است؟

طبق قانون مالیات های مستقیم تمامی شرکت هایی که در ایران فعالیت می‌کنند باید مالیات پرداخت کنند.

طبق ماده 105 قانون مالیات های مستقیم جمع درآمد شرکت های خارجی اعم از درآمد اشخاص حقوقی و حقیقی که در خارج یا داخل از ایران به دست آورده اند، پس از کسر زیان منابع غیر معاف و کسر مالیات های  مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ مجزایی می‌باشد، مشمول مالیات به نرخ 25 درصد می‌شوند.

اما بابت طرح های ساختمان ها، تاسیسات، نقشه کشی، نقشه برداری، واگذاری امتیازات، واگذاری فیلم های سینمایی، انتقال دانش فنی و سایر خدمات و کمک های فنی که تحت حق نمایش یا تحت هر عنوان دیگری کسب درآمد می‌کنند.

همه این درآمدها در یک سال به دست می‌آید از 10 درصد تا 40 درصد مشمول مالیات می‌شود.

ادامه مطلب
منظور از مالیات بر منافع بلاعوض اموال چیست؟؟

طبق قانون تنظیم، تحریر و نگهداری باید طبق قانون دفاتر قانونی خود را داشته باشند، تنظیم و تحریر فارسی را انجام دهند.

عدم پرداخت مالیات چه جریمه هایی دارد؟

در قانون جرائم سنگینی برای اشخاص حقوقی ایرانی یا مقیم خارج، در صورت پرداخت نکردن مالیات در نظر گرفته‌شده است. مواد 190 تا 202 قانون مالیات مستقیم مجموعه‌ای از جرائم را شرح می‌دهد.

1- جریمه بین 1 تا 20 درصدی برای عدم تسلیم اظهارنامه، ترازنامه، حساب سود و زیان و عدم ارائه دفاتری قانونی در موعد مقرر.

2- جریمه‌ای معادل 5.2 درصد مالیات به ازای هر ماه در صورت عدم پرداخت مالیات در موعد قانونی آن

3- جریمه ماده 201 قانون مالیات مستقیم: «هرگاه مؤدی به‌قصد فرار از مالیات از روی عمد و علم به ترازنامه و حساب سود و زیان یا به دفاتر و اسناد و مدارکی که برای تشخیص مالیات ملاک عمل می‌باشد و برخلاف حقیقت تهیه و تنظیم‌شده است استناد نماید یا برای سه سال متوالی از تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه و حساب سود و زیان خودداری کند علاوه بر جریمه‌ها و مجازات مقرر در این قانون از کلیه معافیت‌ها و بخشودگی‌های قانونی در مدت مذکور محروم خواهد شد.

4- جریمه ممنوع‌الخروجش شدن بدهکاران مالیاتی (ماده 202 قانون مالیات مستقیم): «وزارت امور اقتصادی و دارائی یا سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی آن‌ها از 000.000 تومان (ده میلیون ریال) بیشتر باشد از کشور جلوگیری نماید. حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیات‌هایی که به‌موجب این قانون شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن می‌باشد و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است مراجع ذی‌ربط با اعلام وزارت یا سازمان مزبور مکلف به اجرای این ماده می‌باشند.»

ادامه مطلب
سریعترین راه دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی با کد ملی با گوشی

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره 100 درصد رایگان لطفا فرم زیر را پر کنید